Wie zijn wij?

Wij zijn Arnold & Martha de Kat Angelino.

 

Sinds 1974 hebben wij hier gewoond en in 1977 zijn wij officieel ingeschreven bij Raad van Beheer onder Kennel “De Beauty Dog”.

 

 

 

 

 

Wij hebben jaren met heel veel liefde en plezier Blonde Bouviers en Rottweilers gefokt, terwijl we een melkveebedrijf hadden.

 

Onze kinderen zijn met de liefde voor honden opgegroeid en we hebben enkele jaren geleden onze rottweilers over mogen dragen aan onze dochter en schoonzoon Zandvliet in Renswoude, die wat later een prachtig dierenpension hebben opgericht “De Zandvlieters”.

 

Onze jongste dochter Hanna had een enorme voorkeur voor de blonde bouvier, die wij in 2007 van onze ouders hadden overnomen. Ze is september 2016 getrouwd met Bas Bosschaart en heeft alle bouviers meegenomen om samen een eigen droom te verwezenlijken in een kennel voor blonde bouviers onder de naam “Bosschaart's Droom”.

 

Daar voor ons het melkveebedrijf fysiek te zwaar ging worden, zijn wij enkele jaren geleden overgegaan op een schapenfokbedrijf  “De Waalhoeve”.

 

Elke dag genieten we van de schapen om ons heen.

Toen we daarin meer uitbreidden, ontstond het verlangen naar “hulpjes” om de kudde te drijven.

Daarom is onze interesse toen verlegd van de rottweiler en blonde bouvier naar de Border Collie.

De Border Collie is een intelligente, leergierige, zachtaardige hond met " Will to Please " (de wil om de baas een plezier te doen)
Hij/zij heeft een consequente hand/baas nodig, GEEN harde hand!

 

Wij zijn toen begonnen met Waldo, een prachtige reu  en Skip en Collie, daar mee hebben we vanaf 2017 één keer per jaar een heel mooi nestje pups gefokt tot en met 2019.

Uit een nestje van Waldo en Collie  hebben wij in 2018 een teefje aangehouden Spyke, ze  lijkt uiterlijk erg veel op haar moeder, maar heeft qua karakter ook veel van haar vader.

Ook hebben we inmiddels een prachtige dochter van Skip & Waldo teruggenomen "Izzy", omdat het gezin dat haar heeft opgevoed, haar niet de aandacht en liefde kon geven, waar ze zo om bedelde.

Ze geniet hier intens van het leven tussen onze andere Borders, zodat we haar graag een blijvend thuis bieden.

Omdat we Waldo niet konden gebruiken voor Spyke,  en voor Izzy, hebben we voor Waldo een liefdevol thuis gevonden in België, waar hij in een gezin is opgenomen met een paar teefjes. Hij heeft het daar heel goed naar zijn zin.

Ze hebben allemaal een bijzonder lief karakter, ieder zo heel verschillend. Ze genieten elke dag van hun bijdrage in de verzorging van de schapen en ook van onze kleinkinderen die graag met hen spelen.

 

Helpen is het liefste wat ze doen!